Get Adobe Flash player


Zonnepanelen

Zonnepanelen, ook wel PV-systemen genoemd (PV = Photo Voltaic) zijn onder te verdelen in mono- en poly-kristallijne en amorfe (dunne laag) types.

Monokristallijn:
Vierkante schijven met afgeronde hoeken met een egale donkergrijs iets blauwige glans. Panelen bezet met deze cellen hebben het hoogste rendement.

Polykristallijn:
Cellen met een blauwe glans en een oppervlaktestructuur, die aan ijsbloemen doet denken. Zij hebben een iets lager rendement, maar zijn gemakkelijker te maken en dus wat goedkoper dan monokristallijn.

Veelal zal er bij het horen van de naam zonnepanelen, gedacht worden aan de betrekkelijk weinig zon in Nederland. Vergist u zich echter niet. De zonne-instraling of bruikbare energie voor een zonnepaneel is hier nog altijd ruim 40% van die in de Sahara. Een licht bewolkte hemel kan nog voldoende energie opleveren voor het paneel, om nog te kunnen laden. Zodra de zon opkomt tot dat deze ondergaat is het laad-proces in principe aan de gang.

Wij zijn gespecialiseerd in de montage van zonnepanelen speciaal bij campers en caravans (zeer geschikt om de accu van de Mover bij te laden).

Onze daglicht panelen zijn samengesteld uit monokristallijne daglichtcellen met een zeer hoge lichtgevoeligheid en hoog rendement. De daglichtcellen bevinden zich achter speciaal solarglas. Dit glas is hoog lichtdoorlatend, heeft een zeer laag ijzergehalte, is extra gehard en daardoor zeer slagvast. Er boven op is een hars filmlaag aangebracht. Dit voorkomt de veroudering van de cellen. De achterzijde is samengesteld uit polyvinyl fluoride en dacron. Dit geheel wordt geavanceerd gelast en gelamineerd middels high vacuüm heating. Waterdicht en wordt omsloten door een frame van geanodiseerd aluminium. Bestand tegen ultraviolet zonlicht. Verkrijgbaar in diverse modellen.

 

Alle aanbiedingen betreft zonnepanelen zijn te bestellen in onze webshop en zijn inclusief montage door Chamail Design!

Chamail Design is dealer van Beaut® Solar zonnepanelen. Klik hier voor de brochure.